Logictrade Woocommerce koppeling

Voor onze opdrachtgever Whoon (met de webshop Purewood) hebben we een uitgebreide Logictrade Woocommerce koppeling mogen realiseren. Deze partij werkt met het ERP systeem Logictrade voor hun fysieke winkels. In Logictrade beheren ze alle artikelen, voorraden, verkopen, relaties etc. Naast fysieke winkels hebben ze ook een Woocommerce webshop.

Woocommerce orders automatisch inschieten in Logictrade

Omdat Logictrade hier leidend is in de orderadministratie is het van belang dat alle orders uit de Woocommerce webshop tevens in Logictrade komen te staan. Dit werd door de afdeling orderadministratie handmatig gedaan. Met het toenemende volume in online-verkopen werd dit steeds intensiever. Gelukkig heeft Logictrade een API (genaamd WebConnect) waardoor het mogelijk is om automatisch orders in te schieten.

Logictrade Woocommerce koppeling

Om een koppeling te kunnen maken tussen twee pakketten middels een API-integratie heb je een stukje code of software nodig dat tussen de twee applicaties in staat. Dit noem je middleware. In dit geval hebben we hiervoor het krachtige pakket n8n ingezet als middleware. Hiermee is de koppeling snel te maken én is voor iedere transactie precies in te zien hoe de datakoppeling is verlopen.

Dankzij de koppeling wordt er nu voor iedere webshop order automatisch een relatie én verkooporder (met de juiste gegevens) in Logictrade geschoten. Dat scheelt ontzettend veel tijd!

Synchroniseren van artikelinformatie, voorraden en prijzen

Om de klanten op de webshop een goede indicatie te geven voor de levertijd is het cruciaal om de voorraad per artikel in te kunnen zien. Vóór de Logictrade Woocommerce koppeling was dit helaas niet mogelijk. Het kostte simpelweg te veel tijd om handmatig van enkele duizenden artikelen de artikelinformatie, prijs en voorraad bij te houden.

Er werden hierdoor veel artikelen verkocht, die in werkelijkheid niet op voorraad lagen. Deze artikelen hadden soms een langere levertijd dan de klant had verwacht en dat zorgde helaas voor veel vragen rondom deze bestelling en natuurlijk retouren.

Logictrade Woocommerce integratie

Omdat we n8n al in gebruik hadden genomen voor het automatisch doorschieten van Woocommerce orders naar Logictrade konden we dit eenvoudig uitbreiden met een product-koppeling. In Logictrade kan je eenvoudig aangeven welke artikelen je op de webshop wil publiceren. Alleen déze artikelen worden door de koppeling opgepakt. Zo blijven nu alle artikelgegevens, prijzen en voorraden gesynchroniseerd met Logictrade!

Nu kunnen de klanten op de webshop precies zien wat de voorraad van het artikel is dat ze graag willen kopen:

Voorraad Logictrade in Woocommerce

Gebruik je ook Logictrade, WooCommerce of een ander Webshop of ERP-systeem? En ben je benieuwd of dit te koppelen is via een api-integratie? Neem dan contact op voor meer informatie.

Meer cases

Klaar om jouw data te laten koppelen?

Neem contact op met Data Koppelaars